STOMATOLOSKI PREGLED I KONSULTACIJA:   Trudimo se da Vas prvi kontakt sa nama bude u prijatnom ambijentu i da uliva poverenje. Iskusni  doktori sa dugogodisnjim iskustvom uradice pregled i predloziti plan terapije samo za Vas. Po potrebi uradicemo i rendgen snimak zuba , kako bi nasli najbolje resenje za Vas problem.

ORTODONCIJA:    Ovo je grana stomatologije koja se bavi  razvojem i odrzavanjem pravilnog dentofacijalnog sistema. Pravilan raspored i odnos zuba i vilica nije samo estetski , nego funkcionalno znacajan. U cilju lecenja ovih problema koristimo vise vrsta ortodontskih aparata. Tu su mobilni i fiksni ortodontski aparati.
Mobilni aparati  su ogranicenih mogucnosti i vezani su za uzrast pacijenta. Fiksni aparati su mnogo mocniji, jer kod njih sila deluje kontinuirano, tako da se koriste u lecenju kako mladjih , tako i starijih  pacijenata. Postoji vise vrsta fiksnih aparata, klasicni , metalni i keramicki , estetski  fiksni aparati.   Oni se lepe na zube i po uklanjanju nose se ritejneri neko vreme

ESTETSKA STOMATOLOGIJA: Godinama unazad napreduje i tezi da dovede svakog pacijenta do savrsenog osmeha. Ona obuhvata popravke zuba sa savremenim estetskim ispunima, izradu krunica , mostova ,  kao i beljenje zuba. Takodje se bavimo popunjavanjem bora hijaluronom.

PROTETIKA:   Nauka koja se bavi  nadoknadom izgubljenih zuba, odnosno estetskom rehabilitacijom usne duplje. U zavisnosti od dijagnoze rade se fiksne i mobilne nadoknade. Od mobilnih nadoknada radimo sve vrste proteza:  klasicne totalne i parcijalne , wizil proteze, silikonske proteze….
 Od fiksnih nadoknada radimo sve vrste krunica: metalo keramicke i bezmetalne, zirkonijum krune. Sada  su savremeni trend bezmetalne krune, sa svim svojim prednostima.Osim estetske superiornosti, imaju i drugih prednosti u odnosu na sve ostale krune. Odsustvo metala cini ih prozirnijim, sto daje mnogo prirodniji izgled, manja je osetljivost pacijenata na metale, manje se zadrzava plak.

ENDODONCIJA:  je grana stomatologije koja omogucava lecenje zuba sa inficiranim kanalom korena zuba. Uvek daje prednost svom zubu u odnosu na implant ili neku drugu  nadoknadu.Enodontski kanal korena se cisti, ispira, obesklici i na kraju puni. Dobro endodontski tretiran zub je dobar temelj za neku od ispuna ili nadoknadu.

ORALNA HIRURGIJA: Obuhvata sve hirurske zahvate u vilici:  komplikovano vadjenje zuba, vadjenje zaostalog korena , vadjenje impaktiranih umnjaka ili ocnjaka. Operacije na vrhu inficiranog korena zuba, operacije ciste  i tumora, nivelacije alveolarnog grebenja, dodavanje vestacke kosti , kao i ugradnja implantata.

PARODONTOLOGIJA: Ova grana stomatologije se bavi lecenjem, potpornog aparata zuba.Postoji  konzervativno i  hirursko lecenje. Konzervativno  se uklanjaju sve naslage meke i cvrste, uklanja se zubni kamenac i kiretiraju se gingivalni dzepovi. Hirurski se radi rezanj operacija i dodaje se vestacka kost.

IMPLANTOLOGIJA:  To je savremena  oblast koja se bavi nadoknadom zuba koji nedostaje. Sada je to rutinski zahvat kojim se nadoknadjuje  jedan ili vise implantata potpuno bezbolno u lokalnoj anesteziji. Implant sluzi kao nosac za buducu nadoknadu.
Close Menu